Lapset ja nuoret

Yleisurheilukoulut

Kuopion Reipas järjestää lasten ja nuorten yleisurheilu- ja liikuntatoimintaa monipuolisesti. 

Kesäleirit

Nuorisovalmennus- ja valmennusryhmät

Kuopion Reippaan valmennustoimintaan kuuluu 9-15 vuotiaiden nuorisovalmennus ja yli 15-vuotiaiden valmennustoiminnan sekä ryhmissä että henklökohtaisena valmennuksena. Lisäksi valmennustoimintaan kuuluu vammaisyleisurheilu.

Valmennuspohjainen yleisurheilukoulu
Valmentaja: Mila Peltoniemi

Nuorisovalmennusryhmä
Valmentajat: Neea ja Samu

Nuorisovalmennusryhmä
Valmentaja: Inga

Nuorisovalmennusryhmä
Valmentaja: Mette

Valmennusryhmä
Valmentaja: Jaakko

Erityisesti heittolajeista kiinnostuneille nuorisvalmennusikäisille

Nuorisovalmennusryhmien periaatteet ja tavoitteet:

  • Ryhmät on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat innokkaita harjoittelemaan ja kilpailemaan
  • Ryhmien urheilijat kilpailevat seuran omissa kilpailuissa, seuraotteluissa ja sisulisäkisoissa (maastot, viestit, moniottelut ja huipentuma) (kaikille yhteisiä kilpailutapahtumia on noin 12 – 15 kpl vuodessa)
  • 14 – 17 vuotiaat kilpailevat myös SM-kilpailuissa 
  • Valmentajat kanssa keskustellaan ja sovittan myös muista ikäryhmään sopivista kilpailuista
  • Ryhmien harjoittelu on monipuolista ja lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä tukevaa, urheilijan ikään sopivaa yleisurheiluharjoittelua. 
  • Harjoittelu tapahtuu positiivisella mielellä ja tavoitteena on jokaisen lapsen ja nuoren kehittyminen omaan tasoon nähden
  • Kannustamme lapsia ja nuoria liikkumaan harjoitusten lisäksi itsenäisesti siten, että liikuntaa tulee viikossa vähintään 20 tuntia. Myös muiden lajien harrastaminen tukee yleisurheilua. 
  • Ryhmäläisten vanhemmille järjestetään ryhmäkohtaisia ja seuran yhteisiä vanhempieniltoja

Ryhmäläisten vanhemmat osallistuvat seuran omien tapahtumien järjestelyihin. Näitä kilpailuja- ja tapahtumia on yhteensä noin 10 kertaa vuodessa. Seura opastaa ja kouluttaa vanhemmat näihin tehtäviin.

Jos lapsella ja nuorella on laji, jossa on paljon harjoituksia, eikä nuorisovalmennusryhmien harjoituksissa ehdi käymään, tarjoamme harjoitusmahdollisuutta nuorten harrasteryhmässä. 

Valmentajat
Ohjaajat

Tukea harrastamiseen

Jos perheellänne on tiukka taloudellinen tilanne, voitte hakea Reippaalta tukea 3–17-vuotiaiden lasten- tai nuorten liikunnan harrastusmaksuihin. Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahastolla pyritään tavoitteiden mukaisesti lisäämään tasapuolisia harrastusmahdollisuuksia. Tarkoitus on tukea vähävaraisten perheiden lasten- ja nuorten viikoittaista liikunnan perustoimintaa. Hakemisen perusteeksi riittää tiukka taloudellinen tilanne, joka voi johtua mm. perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muusta toimeentuloon vaikuttavista syistä.

Avustuksella katettavan liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki on korkeintaan maksimissaan 200 €/perhe. Urheilukilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

Hakemus on vapaamuotoinen, johon tulee hieman avata tilannetta ja kertoa, miksi tuki olisi tärkeä juuri teidän perheellenne. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti toiminnanjohtajan toimesta.

Hakemus tulee lähettää sähköpostilla
jonna.kettunen(at)kuopionreipas.fi

Lisätiedustelut puhelimitse
Jonna Kettunen
050 361 2596 

Hakemalla avustusta annatte luvan käsitellä tietoja luottamuksellisesti Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Avustusrahasto on perustettu OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää -kampanjan ja KPY:n rahoituksella.

Suosittelemme myös tutustumaan mm. Pohjois-Savon Liikunta ry:n juhlarahastoon, SOS-lapsikylän harrastuksen tukeminen tai Hope ry:n tukeen, joista voisi löytyä apua talouden kannalta haastavissa tilanteissa.

https://www.pohjois-savonliikunta.fi/pohjois-savon-liikunta-ry/juhlarahasto/

https://www.sos-lapsikyla.fi/harrastustoiminnan-tukeminen/

https://hopeyhdistys.fi/

Scroll to Top